در این بخش از سایت سئویاری ، مطالب مرتبط با سئو و بهینه سازی سایت قرار می گیرند . بسیاری از این آموزش ها برای تمامی سایت ها قابل ژیاده سازی هستند و فقط برای وردپرس نیست .
این مطالب یه مرور به روز رسانی می شوند و مطالب چدید مطابق با جدیدترین قوانین گوگل در این دسته بندی قرار می گیرند.
برای آموزش سئو از صفر تا صد در سایت سیویاری نیاز به هیچ پیش زمینه و پیش نیازی ندارید و با هر میزان اطلاعات می توانید سئو را از صفر تا صد و به صورت عملی یاد بگیرید .
قبل از شروع به آموزش سئو ، مهمترین چیزی که باید بدانید این است که اصلا سئو چیست و چرا باید اصول سئو در سایت رعایت شود.
وقتی شما کلمه یا عبارتی را در موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل جستجو می کنید ، لیستی از سایت های مختلف برای شما نمایش داده می شود .
برای مثال موقع جستجو در گوگل ، لیست 10 سایت برای شما نمایش داده می شود که با توجه به عبارت یا کلمه ای که جستجو کرده اید ، این سایت ها توسط گوگل انتخاب شده و به شما نمایش داده می شود.
زمانی که کسی موضوعی مرتبط با موضوع سایت شما را در گوگل جستجو می کند ، بسیار مهم است که گوگل ، سایت شما را هم در بین بقیه سایت ها به کاربر نشان دهد تا کاربر وارد سایت شما شده و با شما و یا محصول شما آشنا شود.
برای اینکه بتوانید اعتماد گوگل را جلب کنید و گوگل را قانع کنید که در عبارت های مد نظرتان ، شما را در بین 10 سایت اول به کاربر نشان دهد ، باید اصولی را رعایت کنید که به آن سئو یا اِس ایـ اُ گفته می شود .
البته این تعریف ، تعریف دقیقی از seo نیست ولی می تواند پیش زمینه ذهنی خوبی برای شما ایجاد کند.
با کمک اصول سئو ما سعی می کنیم اعتماد گوگل را جلب کرده و از طریق گوگل سایتمان را به بازدید برسانیم . توجه داشته باشید که اگر بهترین سایت دنیا را داشته باشید ولی کسی آن را نبیند و وارد سایت شما نشود ، بود و نبود آن سایت هیچ تفاوتی ندارد.
seo مخفف Search Engine Optimization است. به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو .
برای شروع آموزش سئو ، بهتر است اول با برخی از رایج ترین اصطلاحات آن آشنا شوید .پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
زمانی که کاربر عبارتی را در گوگل جستجو می کند ، اولین صفحه ای که برای او نشان داده می شود شامل لینک 10 سایت است . این صفحه با عنوان صفجه اول گوگل معروف است .
تمام سایت ها در تلاش هستند که هرچه سریع تر به صفحه اول گوگل برسند و تا جایی که می توانند در این صفحه در جایگاههای بالاتری قرار بگیرند.
بیشترین بازدهی و ورودی سایت از هر عبارتی زمانی اتفاق می افتد که لینک سایت در اولین ردیف از صفحه اول گوگل قرار بگیرد .
انتقال کاربر از یک آدرس اینترنتی به یک آدرس دیگر به صورت خودکار را ریدایرکت می نامند. که انواع مختلفی دارد.
یو آر ال مخفف Uniform Resource Locators است . هر صفحه وب در دنیای اینترنت یک آدرس مشخص دارد که به آن url گفته می شود.
زمانی که ربات های موتورهای جستجو مانند گوگل وارد سایت شما می شوند ، محتوای سایت شما را می خوانند . به خوانده شدن محتوای سایت توسط ربات ها ، Crawling گفته می شود.
به ربات های موتور جستجو که وارد سایت شما شده و محتوا سایت را می خوانند کراولر گفته می شود.
زمانی که کراولرها و ربات های موتورهای جستجو وارد سایت شما شده و محتوای آن را می خوانند ، این محتوا را ذخیره سازی و دسته بندی می کنند که به این کار ایندکس کردن یا Indexing گفته می شود. این نتایج توسط الگوریتم های گوگل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در نتایج گوگل نشان داده می شود.
در مواردی به ثبت شدن سایت و نمایش آن در نتایج گوگل نیز ایندکس شدن گفته می شود. منظور از نتایج گوگل ، لزوما صفحه اول آن نیست و ممکن است در هر صفحه ای از نتایج گوگل نشان داده شود.
در صورتی که به هر دلیلی ، لینک سایتی از نتایج موتورهای جستجو مخصوصا گوگل حذف شود به آن دی ایندکس شدن(De-indexed) یا دِ ایندکس شدن گفته می شود.
حذف لینک سایت از نتایج جستجو می تواند اهداف و دلایل مختلفی داشته باشد . برای مثال :
در صورتی که با استفاده از هر روشی ، قوانین گوگل رو دور زده و باعث بهبود رتبه سایتتان در نتایج گوگل شوید ، به این روش ها سئوی کلاه سیاه یا Black hat گفته می شود.
با استفاده از سئوی کلاه سیاه اغلب می توان در زمان بسیار کوتاه به نتایج خوبی در گوگل دست یافت ولی در بسیاری از موارد این موفقیت زیاد طول نمی کشد و توسط گوگل شناسایی شده و سایت جریمه خواهد شد .
در صورتی که سایتی را با روش های اصولی و طبق قوانین گوگل بهینه سازی کنید شما در حال انجام سئوی کلاه سفید هستید . این روش معمولا بسیار سخت است و نتیجه گرفتن در آن بسیار طولانی مدت است . ولی اگر بتوانید سایت خود را با استفاده از روش های کلاه سفید به نتایج اول گوگل بیاورید معمولا مدت های زیادی خیالتان از بابت ورودی گوگل راحت است و از طرفی نگرانی از بابت جریمه های گوگل ندارید.
سایت هایی که با استفاده از روش های کلاه سفید (White hat seo)نتیجه گرفته باشند بسیار بسیار نادر و کمیاب هستند.
سئوی کلاه خاکستری یا Gray Hat SEO مابین سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه سفید قرار دارد. در این روش از سئو ،شما تا جایی که می توانید سعی می کنید قوانین گوگل را رعایت کنید ولی در برخی از موارد مجبور هستید با استفاده از ترفندهایی این قوانین را دور بزنید.
تمام هنر کسانی که سئوی کلاه خاکستری کار می کنند به این است که طوری قوانین گوگل را دور بزنند که توسط ربات ها و الگوریتم های گوگل به سادگی قابل شناسایی نباشد .
در هر صورت در بسیار از موارد و به مرور زمان ، برخی از این روش های کلاه خاکستری توسط گوگل شناسایی شده و مورد جریمه قرار می گیرند .از آن طرف هم ، سئوکارهای کلاه خاکستری روش های جدیدی برای خود پیدا می کنند و این رقابت بین الگوریتم های گوگل و سئوکارها همچنان ادامه دارد.
در صورتی که در سایتتان کارهایی انجام دهید که خلاف قوانین گوگل باشد ، گوگل برای شما جریمه هایی در نظر می گیرد . این جریمه ها می تواند دائمی یا موقتی باشد .
در صورتی که سایتی مورد جریمه گوگل قرار بگیرد معمولا بر روی نمایش سایت شما در نتایج گوگل تاثیر گذاشته و ورودی کاهش پیدا می کند و یا در مواردی کلا سایت از نتایج گوگل حذف شده و ورودی شما صفر می شود.
زمانی که کاربری بعد از وارد کردن یک عبارت یا کلمه در گوگل سایت شما را پیدا کرده و روی لینک شما کلیک می کند ، شما یک ورودی از گوگل دریافت کرده اید .
به هر عبارت و یا کلمه ای که کاربر در کادر جستجوی گوگل وارد می کند ، کوئری یا Query گفته می شود.
به جایگاه سایت شما در صفحه جستجوی گوگل ، رنک گوگل گفته می شود. برای مثال در صورتی که با وارد کردن کلمه یا عبارتی در کادر جستجوی گوگل ، سایت شما در ردیف اول قرار داشته باشد ، شما رنک یک گوگل را دارید.
سرپ مخفف search engine results page است .زمانی که کاربر عبارتی در گوگل جستجو می کند ، صفحه ای به او نمایش داده می شود که شامل لینک 10 سایت مرتبط با آن عبارت جستجو شده است . به این صفحه سرپ گفته می شود.
زمانی که کاربری به هر طریقی وارد سایت شما می شود اصطلاحا سایتتان ترافیک دریافت کرده است . این ترافیک می تواند از طریق نتایج گوگل ایجاد شود و یا از هر طریق دیگری .
ممکن است کاربر از طریق تایپ آدرس سایتتان که بر روی کارت ویزیت چاپ کرده اید وارد آن شود و یا مثلا از طریق پیج اینستاگرام وارد سایت شما شود. در هر صورت وقتی کاربری به هر طریقی وارد سایت شما می شود ، یک ترافیک محسوب خواهد شد.
وقتی کراولرها و ربات های گوگل وارد سایت می شوند و محتوای آن را ایندکس می کنند ، این نتایج توسط قوانین و محاسبات خاصی از طریق گوگل مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس قوانین خاص ، در نتایج جستجو رتبه بندی می شود . به این قوانین خاص Algorithms گفته می شود.
به میانگین صفحاتی از سایت که توسط ربات های گوگل مورد بررسی قرار می گیرند ، کراول باجت یا Crawl budget گفته می شود.
یک ابزار رایگان و بسیار قوی است که از طرف گوگل برای صاحبان وب سایت ها در دسترس قرار دارد . شما از طریق این ابزار می توانید وضعیت سایتتان را در گوگل مورد بررسی قرار داده و اطلاعات بی نظیری در مورد آن کسب کنید.
Google Search Console نیاز به آموزش دقیق و پیشرفته دارد و در این مطلب به طور خلاصه نمی توان به کاربرد آن اشاره کرد.
مخفف Hypertext markup است و نوعی زبان برای طراحی صفحات اینترنتی است .اچ تی ام ال ، زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود.
با استفاده از سی اس اس ، صفحات اچ تی ام ال استایل دهی می شوند .
زمانی که سایت های دیگر ، لینکی از سایت شما را در سایتشان درج می کنند به اصطلاح به شما بک لینک داده اند. به لینک های قابل کلیک شما در سایت های دیگر ، بک لینک گفته می شود.
به لینک هایی در سایت شما که به صفحات دیگر سایت خودتان اشاره می کنند ، لینک داخلی گفته می شود.
زمانی که شما لینک سایت دیگری را در سایت خودتان قرار می دهید ، یک لینک خارجی ایجاد کرده اید.
کدهایی هستند که توسط آن اطلاعاتی به موتورهای جستجو داده می شود تا بهتر بتوانند موضوع صفحه سایت شما را تحلیل کرده و ایندکس کنند.
با استفاده از این متاتگ ، از موتورهی جستجو در خواست می کنید که صفحه ای که این تگ در آن استفاده شده است ، ایندکس نکرده و در نتایج جستجو نشان ندهند.
برای مثال بسیاری از فروشگاه های اینترنتی برای بهینه سازی بهتر ، تمایل ندارند صفحه سبد خرید در نتایج گوگل ثبت شود به همین دلیل در این صفحه از تگ NoIndex استفاده می کنند.
این تگ یکی از پرکاربردترین و مهم ترین تگ هاست .
با استفاده از کدهایی که داخل فایل Robots.txt قرار می گیرند ، به موتورهای جستجو اعلام می شود که اجازه دسترسی به کدام بخش از سایت و دامنه را دارند و به کدام بخش اجازه دسترسی ندارند . البته اینکه ربات های جستجوگر به این درخواست شما احترام بگذارند ، صددرصد نیست .
به نام و آدرس یک سایت ، دامنه یا domain گفته می شود . برای مثال دامنه (یا دومِین) سایت ما ، seoyari.ir است .
سایت مپ فایلی است که در آن اطلاعات و لیستی از لینک ها ، فایلها ، عکس ها ، ویدئوها و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر قرار داده می شود تا ربات های جستجوگر مثل ربات گوگل ، راحت تر و بهتر بتوانند به لینک ها و صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند.
به عبارت دیگر ، سایت مپ ، راهنمای سایت برای موتورهای جستجو است .
در این روش ، با استفاده از تکنیک های برنامه نویسی ، صفحه ای که به گوگل نشان داده می شود ، یا صفحه ای که کاربر می بیند کاملا متفاوت است .این روش یکی از روش های قدیمی سئوی کلاه سیاه است و گوگل به شدت با آن برخورد می کند .
در صورتی که به هر طریقی قوانین گوگل را زیر پا بگذارید و این تقلب توسط الگوریتم های گوگل شناسایی شود ، سایت شما توسط گوگل جریمه می شود که به آن پنالتی گوگل گفته می شود.
این جریمه ها انواع مختلفی دارند که در مطالب بعدی به صورت کامل توضیح داده خواهند شد .
زمانی که سایت شما به هر دلیلی توسط یکی از کارمندان گوگل (و نه ربات) مورد بررسی قرار گرفته و به دلیل رعایت نکردن قوانین گوگل جریمه شود ، به آن جریمه دستی یا Manual penalty گفته می شود که در در کنسول گوگل نیز با همین نام قابل مشاهده است .
شما باید ایرادی که کارمند گوگل برای سایت شما ثبت کرده است را رفع کرده و سپس از طریق کنسول گوگل درخواست بررسی دوباره سایت را ثبت کنید.
کارمند گوگل دوباره صفحه شما را بررسی کرده و در صورتی که مشکل را رفع کرده باشید ، سایت از پنالتی خارج می شود.
به روش هایی که به هر طریقی قصد فریب و دور زدن قوانین گوگل و افزایش رنک سایت را داشته باشد ، اسپم گفته می شود.
به بخش هایی از دامنه سایت که بعد از پسوند دامنه و با استفاده از / از هم جدا می شوند ساب فولدر گفته می شود. برای مثال : seoyari.ir/blog
که در این آدرس ، blog یک فولدر در این دامنه محسوب می شود.