توسط :سئو یاری
دسته بندی :

راهنمای انتخاب بهترین هاست وردپرس – 12 نکته مهم

5
(8)

در این متن فرض بر این است که شما می دانید هاست و دامنه چیست و در این مورد اطلاعات اولیه را دارید و سریع وارد اصل مطلب خواهیم شد .

بهترین هاست وردپرس را چگونه انتخاب کنیم ؟

در حال حاضر مطمئنا چرخی در اینترنت زده اید و با گزینه های بیشماری از شرکت های فروش هاست و سرور مواجه شده اید که تمام آنها ادعا دارند که بهترین هاست را برای شما تدارکت دیده اند . ولی مطمئنا اینطور نیست و تعداد بسیار کمی شرکت هاستینگ معتبر و کارامد وجود دارد.

انتخاب هاست خوب مسئله بسیار مهمی برای پیشرفت سایت شماست . در همین ابتدای راه باید سعی کنید گزینه ای را انتخاب کنید که اهداف آینده شما را نیز پوشش دهد.نباید از شرکتی هاست تهیه کنید که مدام مجبور به تغییر هاست و تغییر شرکت باشید چرا که این تغییرات مشکلاتی برای شما به همراه دارد.

بهترین هاست وردپرس را چگونه انتخاب کنیم ؟
بهترین هاست وردپرس را چگونه انتخاب کنیم ؟

در سال های قبل شرکت های محدودی در این حوزه فعالیت داشتند و انتخاب های ما نیز بسیار محدود بود ولی در حال حاضر اینطور نیست و حتی کیفیت بسیاری از هاست های اشتراکی به قدری بالا رفته است که با سرورهای مجازی و اختصاصی چند سال قبل می تواند کاملا برابری کند.

در سال 92 برای سایت خودم که بر روی یکی از هاستینگ های معروف قرار داشت به اجبار به دنبال شرکت دیگری بودم .بازدید سایت بسیار بالا رفته بود و این شرکت معروف ،پلن بالاتری برای ارائه نداشت و به نوعی سایت من را جواب کردند 🙂 . دقیقا زمانی که شروع به گشتن در شرکت های هاستینگ کردم متوجه شدم که واقعا در این حوزه گروه حرفه ای بسیار بسیار کم است .

بعد از یک ماه گشتن و تست کردن هاست ها و سرورهای مجازی مختلف ، با یکی از شرکت های معروف به توافق رسیدیم و برای سایت ما سرور اختصاصی به همراه تمام مخلفات کافینگ کرده و سایت را هم به صورت رایگان منتقل کردند . این سرور اختصاصی برای من ماهی 500 هزار تومن آب خورد .ولی نکته جالب این بود که بیشتر از یک ساعت دوام نداشت و سرور به دلیل فشار بازدید بالا ، از دسترس خارج شد.

در زمان انتقال ، سایت حدود 120 هزار آی پی و 180 هزار پیج ویوو داشت که برای سرور اختصاصی به مبلغ 500 هزار تومان ماهانه نباید بازدید بالایی محسوب می شد. با بخش پشتیبانی تماس گرفتم و فرمودن که سایت شما با وردپرس طراحی شده و به همین دلیل فشار بسیار زیادی به سرور وارد می کنه و باید سرور عوض بشه ولی به دلیل اینکه پول به صورت دلاری واریز شده ، امکان بازگشت وجه نیست !!! به قوانین شرکت مراجعه کردم و متوجه شدم که بعله ! در قوانین هم ذکر شده که برای سرور اختصاصی امکان بازگشت وجه نیست .

مبلغی که برای سرور جدید در خواست کردند و ادعا کردند که تا 200 هزار آی پی را پشتیبانی می کند ، 1 میلیون و 200 هزار تومان (اونم در سال 92 ) بود .

تصمیم گرفتم این سرگردنه را رها کرده و سراغ گردنه بعدی بروم . به یکی از شرکت های بسیار معروف دیگر مراجعه کردم و با مبلغ 400 هزار تومان ، سرور اختصاصی پیشنهاد دادند که 250 هزار تومان هم هزینه کانفیگ به صورت ماهانه به آن اضافه می شد. بعد از خرید ، سایت به صورت رایگان به سرور جدید منتقل شد .

بعد از انتقال و ست شدن آی پی ها ، اولین چیزی که تو ذوق می زد ، کاهش شدید سرعت بخش مدیریت وردپرس بود. مخصوصا بخش نوشته تازه به زور لود می شد.

بخاطر پولی که پرداخت کرده بودم و به دلیل اینکه امکان بازگذشت وجه نبود و همچنین بخاطر اینکه گزینه بهتری هم یافت نمی شد ، موقتا مجبور به تحمل این مشکل بودم تا زمانی که فکر دیگه ای بکنم .

بعد از گذشت حدود یک هفته ، در بخش ارورهای کنسول گوگل ، با تعداد زیادی ارور 503 و 404 مواجه شدم که کاملا نگران کننده و عجیب بود. به همین دلیل ربات مونیتور آپ تام سایت رو فعال کردم تا ببینم اوضاع آپ تام به چه شکل هست .

بعد از فعال کردن روبات ، هر چند ساعت یک بار ایمیل از دسترس خارج شدن سایت رو دریافت می کردم و با بررسی هایی که انجام شد متوجه شدم که زمانی که فشار سایت روی سرور افزایش پیدا می کنه ، سایت موقتا از دسترس خارج میشه و با کاهش فشار دوباره فعال میشه.

با تماسی که با بخش پشتیبانی گرفتم فرمودند که برای رفع این مشکل باید 200 تومن دیگه محبت بفرمایید.همین مشکل باعث شد که قید پولی که پرداخت کرده بودم رو بزنم و برم سراغ گزینه بعدی .

گزینه بعدی شرکتی بود که قبل از همه به اون مراجعه کرده بودم ولی جای خالی نداشتن و سایت رو قبول نکردن و گفتن که آخر ماه دوباره بپرسید. منم چون نزدیک آخر ماه بود ازشون دوباره پرسیدم و گفتن که سرور خالی شده و می تونیم هاست پربازدید ایران رو بهت بدیم .

اتفاقاتی که افتاده بود رو به بخش پشتیبانی ارسال کردم و گفتم که دو سرور اختصاصی قوی ، نتونستن پاسخگوی بازدید سایت باشن و چطور ممکنه که هاست پربازدید اشتراکی شما بتونه؟

گفتن مشکلی نیست و امکان بازگشت وجه هم به صورت استثنا برای شما فعال می کنم . سایت به صورت رایگان منتقل شد و مثل موشک بالا میومد و خیلی خیلی جالب بود که منابع سی پی یو که در دو سرور اختصاصی قبلی همون چند ساعت اول ، فول می شد و سایت از دسترس خارج می شد در این هاست اشتراکی از 10 درصد بالاتر نمی رفت .

هزینه ماهانه که بعد از بررسی فشار سایت بر روی سرور اعلام کردند ، ماهی 210 هزار تومان بود !!!! البته بازدید سایت به دلیل تغییر چند باره هاست و از دسترس خارج شدن های مکرر ، به 80 هزار آی پی کاهش پیدا کرده بود . ولی همین 80 هزار آی پی هم برای سرور قبلی ، خیلی خیلی سنگین بود.

شدیدا توصیه می کنم گول تبلیغات و بزرگ نمایی های برخی از شرکت ها رو نخورید و گرون بودن قیمت هاست و سرور رو هم به پای کیفیت بالای آن نگذارید.

برای انتخاب هاست مناسب به موارد زیر حتما توجه داشته باشید :

گزینه های مختلفی برای انتخاب وجود دارند : هاست اشتراکی ، هاست اشتراکی مخصوص وردپرس ، سرور مجازی ، سرور اختصاصی ، هاست ابری  و… که شما باید متناسب با نیازتون و همچنین آینده ای که برای سایت در نظر دارید ، از بین این موارد بهترین انتخاب را داشته باشید .

1 – سرعت لود بالا و سریع بودن هاست

یکی از مهم ترین گزینه های شما باید سرعت لود زیاد و سریع بودن هاست باشد.در این مورد اصلا تفاوتی نمی کند که شما هاست اشتراکی تهیه کنید یا سرور مجازی . در هر صورت باید کیفیت بالا و سرعت لود سریع داشته باشد.

در حال حاضر سریع بودن سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم سئو محسوب می شود و در صورتی که در یک حوزه پررقابت و با رقیب های قوی وارد شده اید ، این مورد را شدیدا باید مد نظر داشته باشید.

برای این منظور می توانید برخی از سایت هایی که بر روی سرورهای شرکت مورد نظرتان هستند را با ابزارهایی مانند جی تی متریکس مورد بررسی قرار دهید. به این صورت که :

یکی از صفحات داخلی سایت مورد نظر را با استفاده از ابزار جی تی متریکس مورد بررسی قرار داده و بخش Waterfall Chart را باز کنید. در این صفحه و در بخش تایم لاین ، اولین عددی که مشاهده می کنید را یادداشت کرده و با بقیه سایت هایی که روی شرکت های دیگر هستند مقایسه کنید . این عدد هرچقدر کمتر باشد بهتر است.

با استفاده از ابزار جی تی متریکس مورد بررسی قرار داده و بخش Waterfall Chart را باز کنید
با استفاده از ابزار جی تی متریکس مورد بررسی قرار داده و بخش Waterfall Chart را باز کنید

این عدد در سایت هایی که سرور خارجی دارند معمولا بهتر است زیر 700ms و در سایت های که روی هاست ایران هستند بهتر است زیر 1400ms باشد.

همچنین سرعت کلی لود سایت طبق ابزار جی تی متریکس بهتر است زیر 3 ثانیه برای سرورهای خارجی و زیر 4 ثانیه برای سرورهای ایران باشد.

سوالی که ممکن است اینجا وجود داشته باشد این است که :

برای سئوی سایت ، سرور خارج بهتر است یا سرور ایران ؟

برای پاسخ به این سوال باید موارد مختلفی را مد نظر داشته باشید . در سال های قبل سرورهای ایران کیفیت خوبی نداشتند و آپ تایم بسیاری از آنها زیر 97% بود ولی در حال حاضر کیفیت این هاست ها بسیار بهتر شده و گاهی به 99% هم می رسد.

از طرفی با وجود این که سرعت لود سایت هایی که روی سرور ایران هستند در ابزارهایی مانند جی تی متریکس ، کمتر از سرورهای خارجی نشان داده می شود ولی در عمل برای کاربران ایرانی این سرعت بسیار بالاتر از سرور خارج است .

قبلا مبنای سرعت لود سایت برای گوگل ، لود آن برای ربات های گوگل بود که به همین دلیل سایت هایی که روی هاست ایران بودند و سرعت لود آنها برای ربات های گوگل کم بود ، امتیاز کمتری نسبت به سایت هایی که روی هاست خارجی بودند دریافت می کردند ولی در حال حاضر اوضاع متفاوت شده است و مبنای گوگل برای تشخیص سرعت لود سایت ، زمان لود شدن آن برای کاربر است و نه برای ربات گوگل.

گوگل این مورد را از طریق اطلاعاتی که از مرورگر کروم دریافت می کند  ، مورد بررسی قرار می دهد. به همین دلیل در حال حاضر تفاوت چندانی بین هاست خارج و هاست داخل ایران از بابت سئو وجود ندارد ولی به دلیل سرعت لود بالا ، هاست داخل ایران بهتر به نظر می رسد.

از طرفی در سال های قبل ، هزینه هاست ایران ، بسیار بالاتر از هزینه هاست خارج بود ولی در حال حاضر به دلیل کاهش ارزش پول ملی ، این قیمت تقریبا برابر شده است .

در حالت کلی و در زمان فعلی به نظر می رسد استفاده از هاست ایران ، بهتر از هاست خارج باشد.

البته این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که سرعت لود سایت شما فقط وابسته به هاست نیست و تنظیمات سایت ، افزونه هایی که نصب کرده اید و قالبی که استفاده می کنید نیز نقش بسیار بالایی در این سرعت دارند.

برای اینکه راحت تر بتوانید شرکت هاستینگ مورد نظرتان را پیدا کنید توصیه می کنیم بجای اینکه اول شرکت را انتخاب کرده و سپس سایت های میزبانی شده توسط آنها را پیدا کنید ، برعکس عمل کنید. به این صورت که سایت های رقبای خودتان را بررسی کنید و هرکدام که احساس می کنید حرفه ای تر و بهتر است ، شرکت هاستینگ همان سایت را مورد بررسی قرار دهید.

2 – نوع ، سرعت و نحوه پشتیبانی مهم است

قبل از اینکه از هرکدام از شرکت های موجود ، اقدام به خرید هاست کنید ، نوع ، نحوه و سرعت پشتیبانی آن را مورد بررسی قرار دهید. یکی از بهترین راه های برای بررسی این مورد جستجوی نام شرکت در گوگل و خواندن نظرات سایر استفاده کننده ها از سرویس های این شرکت است.

کاربران معمولا در صورتی که با هر کدام از این شرکت ها دچار مشکل شده باشند ، نظرات خودشان را در انجمن هایی مثل انجمن وب هاستینگ تاک و شاپکیپر و حتی انجمن های تخصصی تر مثل انجمن وردپرس فارسی و انجمن پرستاشاپ و … مطرح می کنند.

بررسی کردن نظرات کاربران و مشکلاتی که باشرکت های مختلف داشتند می تواند برای انتخاب شرکت هاستینگ مناسب ، بسیار کمک کننده باشد.

بسیار مهم است که در صورتی که شما با هاست و سرویسی که دریافت کرده اید ، به مشکل برخورد کردید ، بخش پشتیبانی بتواند در سریع ترین زمان ممکن مشکل شما را رفع کند.

البته توجه داشته باشید که قبل از خرید در صورتی که به هر کدام از این شرکت ها تیکت ارسال کنید ، معمولا در سریع ترین زمان ممکن و با احترام و ادب بسیار پاسخ شما را می دهند ولی لزوما بعد از خرید نیز همین طور با شما برخورد نخواهند کرد .بنابراین تماس با بخش پشتیبانی شرکت هاستینگ قبل از خرید ، نمی تواند معیار انتخاب خوبی برای شما باشد.

بسیاری از شرکت های هاستینک معتبر فعلی بخوبی قادر به حل مشکلات کاربر هستند و حتی برخی از آنها پا را فراتر گذاشته و در مواردی مشاهده می شود که مشکلات مربوط به وردپرس که در حیطه وظایف بخش پشتیبانی نیست را نیز حل می کنند. این موارد می تواند در انتخاب شما بسیار موثر و مهم باشد.

3 – امنیت هاست

این مورد برای افراد تازه کار و کسانی اطلاعات دقیقی مورد امنیت وردپرس ندارند بسیار مهم است . البته خود وردپرس هسته بسیار قدرتمندی دارد و در صورتی که مدام بروزرسانی های آن را انجام دهید و در زمان نصب افزونه ها و قالب ها ، دقت کنید معمولا از سمت وردپرس خطر چندانی امنیت سایت را تهدید نمی کند .

ولی امنیت از طرف هاستینگ نیز بسیار مهم است . شرکت های قدیمی و معتبر معمولا در این مورد بهتر و قدرتمندتر عمل می کنند ولی در صورتی که از یک شرکت تازه کار و ناشناخته قصد خرید هاست دارید ، بهتر است در مورد آنها بیشتر تحقیق و بررسی کنید.

به هیچ عنوان از هاست رایگان برای اینکار استفاده نکنید چرا که این هاست ها معمولا امنیت پایینی دارند و به دلیل رایگان بودن ، شامل پشتیبانی نمی شوند و به عبارت دیگر ، تمام اطلاعات و زحمات شما روی هواست !!!

زمانی که شما قصد دارید فقط یک cms را روی هاست نصب کنید معمولا تامین امنیت آن راحت تر می شود ولی اگر پروژه شما به صورتی است که مجبور به نصب چند نوع مختلف در کنار هم باشید ، ممکن است کار حفظ امنیت کمی سخت تر شود.

برای مثال ممکن است شما وردپرس را برای بخش وبلاگ سایت ، پرستاشاپ را برای بخش فروشگاهی و مای بی بی را برای ساخت انجمن سایتتان استفاده کنید که در این صورت حتما باید مسائل امنیتی هر کدام از آنها به خوبی رعایت شود.

4 – بک آپ گیری و تهیه نسخه پشتیبان از سایت

بسیار مهم است که قبل از خرید هاست از هر کدام از شرکت ها ، بخش قوانین آنها را به صورت دقیق مطالعه کنید. بسیاری از شرکت های هاستینگ در این بخش ، قوانینی دارند که در آینده ممکن است برای شما دردسر ساز شود .

برای مثال برخی از این شرکت ها در صورتی که زمان هاست شما تمام شود و تمدید نکنید ، فایل بک آپ به شما تحویل نمی دهند و برای دریافت فول بک آپ باید هاست را یک ماه دیگر تمدید کنید در حالی که بسیاری از شرکت ها با این مورد مشکلی ندارند و به راحتی بک آپ را به شما تحویل می دهند.

از طرفی برخی از شرکت ها اصلا برای سرویسی که به شما ارائه می دهند ، خدمات بک آپ گیری ندارند و این مورد را در بخش قوانین مطرح کرده اند.

حتما باید قبل از خرید هاست به این مورد مهم دقت کنید. اگر شرکتی که از آن هاست خریداری کرده اید ، امکان گرفتن بک آپ ندارد ، خود شما باید به صورت دستی و یا با استفاده از افزونه های وردپرس ، از اطلاعات و فایل هایتان بک آپ تهیه کنید.

5 – تنظیمات کش سرویس را بپرسید

در حال حاضر بسیاری از سرورها ، دارای کش داخلی هستند و می توانند با برخی از افزونه ای کش مثل W3 Total Cache و WP Super Cache تداخل ایجاد کنند . در صورتی که به هر دلیلی مجبور به استفاده از این افزونه ها هستید ، قبل از خرید هاست حتما این مورد را با بخش فروش در میان بگذارید/

البته فعال بودن کش سرور در بسیاری از موارد بهتر از استفاده از افزونه های کش است ولی در هر صورت ممکن است شما به هر دلیلی با این مورد مشکل داشته باشید.

در مواردی مشاهده می شود که این کش سرور به درستی کانفیگ نشده است و برای برخی از کارایی های سایت شما مشکل ایجاد می کند. برای مثال مهم ترین و رایج ترین مشکلی که این سرورهای به خوبی کانفیگ نشده برای کاربر ایجاد می کنند این است که اگر سایت شما بر مبنای ووکامرس بوده و فروشگاه اینترنتی باشد ، سیستم کش باعث می شود محصول به سبد خرید اضافه نشود. کاربر هربار که روی دکمه «افزودن به سبد خرید» کلیک می کند ، هیچ محصولی به لیست خرید او اضافه نمی شود که این مشکل می تواند فروش شما را مختل کند.

فعال بود کش سرور در حال کلی بسیار خوب است و فشار را بر روی دیتابیس و سی پی یو شدیدا کاهش داده و هزینه های ماهانه شما کمتر خواهد شد.

هاست هایی با عنوان «هاست وردپرس» وجود دارند که تنظیمات آنها به گونه ای است که از بروز مشکلاتی مانند اضافه نشدن محصول به سبد خرید و بسیاری از سایر مشکلات ، جلوگیری می کند.

6 – مشخصات سرور را بدانید

قبل از خرید هاست ، چه اشتراکی و چه مدیریت شده ، حتما باید به صورت دقیق مشخصات فنی سرور را بدانید . برای مثال : با وجود اینکه وردپرس با ورژن های قبل از php7 کاملا هماهنگ است و بدون مشکل کار می کند ولی به دلایلی توصیه می شود هاستی تهیه کنید که امکان استفاده از نسخه های جدید و بروز php7 را داشته باشد.

همچنین هاست هایی با هارد ssd بسیار بهتر از hdd و هاست هایی با هارد NVMe بسیار بهتر از هارد ssd می باشند.

7 – به کترل پنل هاست دقت کنید

اگر برایتان مهم است که کنترل پنل هاست شما دایرکت ادمین باشد و یا سی پنل ، این مورد را قبل از خرید با بخش فروش مطرح کنید. هر کدام از این کنترل پنل ها ویژگی ها و معایب خاص خودشان را دارند که بستگی به شما و سایت شما دارد و خودتان باید تصمیم بگیرید که کدامیک را باید انتخاب کنید.

8 – ssl رایگان

در حال حاضر بسیاری از سایت ها نیاز به ssl دارند. اگر نمی خواهید برای این مورد هزینه ای پرداخت کنید ، قبل از خررید هاست ، از وجود داشتن امکان فعال سازی ssl رایگان مطمئن شوید.

9 – پلن های دیگر شرکت را بررسی کنید

زمانی که سایتی را به تازگی شروع کرده اید ، پیدا کردن هاست مناسب کار چندان سختی نیست . سایت شما بازدید ندارد و حجم کل فایل های آن بسیار کم است . برای این سایت به راحتی می توانید گزینه های زیادی را پیدا کنید. ولی زمانی که بازدید شما بیشتر می شود و حجم فایل ها و دیتابیس افزایش پیدا می کند ، اوضاع متفاوت است .

بهتر است در زمان خرید هاست ، پلن های بالاتر و حرفه ای تر را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید در صورت افزایش بازدید ، به راحتی می توانید با همین شرکت فعلی همکاری کرده و پلن های خود را آپگرید کنید.

10 – مشحصات شرکت مهم است

قبل از خرید مطمئن شوید که شرکت مورد نظرتان دارای شماره تماس ثابت و آدرس دقیق باشد.

هاست وردپرس چیست ؟

هاست وردپرس نوع جدیدی از هاست است که به منظور میزبانی سایت های وردپرسی و با تنظیمات خاصی کانفیگ شده است . این هاست ها معمولا سرعت بسیار خوبی دارند.ولی توجه داشته باشید که ادعای هر شرکتی منبی بر اینکه هاست وردپرسی ارائه می دهند درست نیست و ممکن است هاست معمولی و حتی بدون کیفیت را به عنوان هاست وردپرس به مشتری معرفی کنند . برای خرید هاست ، اول موارد قبلی را مورد بررسی قرار داده و در آخر نیز وردپرسی بودن هاستتان می تواند امتیاز مثبت برای انتخاب شما باشد.

11 – مواردی که شامل هزینه هستند را بررسی کنید

این مورد در شرکت های مختلف می تواند متفاوت باشد . ممکن است شرکتی برای گرفتن بک آپ از سایت هزینه دریافت کند. یا ممکن است برخی از خدمات پشتیبانی شرکت شامل هزینه باد. برای اطلاع از این مورد ، بخش قوانین شرکت را دقیق مطالعه کنید.

12 – محدودیت های هاست را بپرسید

هر کدام از شرکت های هاستینگ ممکن است محدودیت های خاصی بر روی سرور ایجاد کرده باشد. برای مثال یکی از شرکت های معروف ، محدودیت تعداد کل فایل بر روی هاست ایجاد کرده است ولی در این مورد در هیچ جای سایت صحبتی نشده است که می تواند برای برخی از سایت ها مشکل آفرین بوده و باعث افزایش هزینه ها شود.

برخی از سایت ها محدودیت دانلود همزمان ایجاد می کنند که در صورتی که سایت شما ، سایت دانلودی باشد می تواند مشکل آفرین شود. و بسیاری از محدودیت هایی که هر کدام می تواند برای سایت های خاصی مشکل زا باشد.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

تاریخ بروزرسانی : 04-01-2020
شاید دوست داشته باشید
نظر ارسالی شما بعد از تایید مدیریت قابل نمایش خواهد بود نکته : این بخش مربوط به نظرات در مورد (راهنمای انتخاب بهترین هاست وردپرس – 12 نکته مهم) می باشد !!! لطفا فقط در همین مورد نظر ارسال فرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *